Temat: Jasna z domu Sierp Nie Sty 11, 2015 9:54 pm
Jasna
Pochodzenie
Topiel
Profesja
dziecko
Aparycja
Jest niepozorna. Rzadko sięga rówieśnikom ponad ramiona, poza tym to praktycznie sama skóra i kości. Nie ma czym zachwycać; ani to nie ma biustu, ani krągłych bioder czy długich nóg. Matka mówi, że też taka była w jej wieku, że jeszcze trochę, a na pewno się wyrobi, nie musi się tym przejmować. W ogóle nic ciekawego, w praktyce – może coś by się znalazło. Oczy ma niemal czarne, nos prosty i zgrabny, obsypany piegami, usta ładnie wycięte. Ciemne włosy ma krzywo przycięte, nie sięgają nawet łopatek. Ubiera się w lekkie sukienki, wygodne i proste, niekoniecznie ładne. Jedynym prawdziwie interesującym elementem jej wyglądu, przynajmniej według samej zainteresowanej, jest bransoletka po babci, z którą praktycznie się nie rozstaje.
Plotki
۞ "Mojego nie chciała, starą panną zostanie!" //Kobieta z rodu Kun
۞ "Pomocna i rezolutna z niej dziewczyna, nawet moim dzieciakom nie dała sobie wejść na głowę." // Sąsiadka
۞ "Nie, takim się nie ufa. Jest cicha, zachwyca staruszki i wygląda jak pachołek, ale dasz jej chwilę, a owinie cię sobie wokół palca. To wszystko tylko po to, żeby zdobyć zaufanie, wierz mi! // Stary znajomy
۞ "Rękę dam sobie uciąć, że widziałem ją z tym młodzieniaszkiem od Kun za karczmą, jak nic się obściskiwali!" // Staruszek z Topieli
۞ "Kiedyśmy dzieciakami jeszcze byli, to nikt tak szybko nie biegał i tak dobrze nie pływał!" // Chłopak z domu Sierp
۞ "Jasna to wspaniała dziewczyna, tylko ona potrafi ze mną szczerze porozmawiać i poprawić mi nastrój." // Koleżanka
Brann Mówiąca || MG
Wygląda na lat 19. 42
Temat: Re: Jasna z domu Sierp Nie Sty 11, 2015 10:11 pm
Witam w naszej krainie i zapraszam Cię serdecznie do przedstawienia się nam dokładniej w szczegółowej karcie postaci! Przykładowa reakcja: Spotykasz swojego rówieśnika, który mówi Ci, że nie jadł od kilku dni.