IndeksIndeks  SzukajSzukaj  Latest imagesLatest images  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  

Share

Faustus da Nepolla

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Go down 
AutorWiadomość
Faustus
Karczmarz
Faustus
Karczmarz

Wiek 23 lata
Liczba postów 28

Faustus da Nepolla Empty
PisanieTemat: Faustus da Nepolla   Faustus da Nepolla I_icon_minitimeWto Sty 06, 2015 5:22 pm

Faustus da Nepolla

Pochodzenie

Północna Marchia (Miasteczko Nepolla)

Profesja

Eks-żołnierz, obecnie Właściciel Karczmy

Aparycja

Faustus da Nepolla. Dla przyjaciół Faust, jak sam powiada. Cóż mogę o nim rzec? Młody chłopak, ledwo 23 lata ma, to i wygląda jak przystało. Jak większość ludzi z północnej Marchii ma ciemne włosy i jasną skórę. Chłopak ma długie włosy, i poza robotą nosi je rozpuszczone. Tylko na czas jakiejś pracy wiąże je by mu nie przeszkadzały. Mimo tego że często wygląda na zmęczonego stara się zachowywać uśmiech na swojej twarzy. Oczy których kolor ciężko określić. Część mówi że niebieskie, część że szare…
Co do postury, można powiedzieć jedno słowo – duży. Nie wiem czym karmią ich w Marchii ale musi być dobre że tak rosną. Naprawdę wysoki, w dodatku szeroki w barkach. Zdarza się że ma problem z przejściem przez część niższych drzwi we wsi. Ubiera się tak by było mu najwygodniej. Nic wyszukanego, proste tuniki, pas. Jedyny nietypowy element garderoby to pojawiająca się od czasu do czasu szarfa noszona przez ramię. Mówi że to pamiątka czy coś, ale nie nosi jej jeśli by miała przeszkadzać.

Plotki

۞ Mówią że zrobił coś za co wywalono go z wojska i dlatego prowadzi teraz karczmę…

۞ Może i gadatliwy, ale jak go spytać o przeszłość to przechodzi mu ochota na rozmowy.

۞ Niedawno widziałem jak chrzcił napoje które potem podaje w karczmie! Mówię wam on nas po prostu okrada!

۞ Może i jest miły, ale ktoś tak wyglądający w dodatku były żołnierz nie może być bezpieczny.

۞ Ostatnio wziął jednego z kupców który zbyt szalał w tawernie na stronę. Od tamtego czasu facet nie chce tknąć alkoholu ani słyszeć o karczmach.

۞ -

Powrót do góry Go down
https://topiel.forumpolish.com/t56-faustus-da-nepolla
Puszcza
Admin
Puszcza
Admin

Wiek Przedwieczna.
Liczba postów 135

Faustus da Nepolla Empty
PisanieTemat: Re: Faustus da Nepolla   Faustus da Nepolla I_icon_minitimeWto Sty 06, 2015 5:29 pm

Witamy właściciela Karczmy w osadzie kupieckiej, jak się dogadaliśmy tak masz. Zaraz Ci założę temat w obozie kupców gdzie będziesz miał swój przybytek. A teraz zapraszam do szczegółowej karty i nie chrzcij mi miodu bo to profanacja! Piwo możesz Very Happy
Przykładowa reakcja: Pożar rodzinnego domu. 
Powrót do góry Go down
https://topiel.forumpolish.com

Faustus da Nepolla

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Powrót do góry 
Strona 1 z 1

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
 :: Początke Podróży :: Bohaterowie-