Temat: Sébastien En'Laufare zwany Sokolnikiem Nie Sty 11, 2015 12:14 am
Sébastien En'Laufare zwany Sokolnikiem
Pochodzenie
Księstwa Abonsu, Laufare
Profesja
Zwiadowca
Aparycja
Czas wyrył liczne bruzdy na jego bladej twarzy, czyniąc ją bardziej poważną. Tęczówki o przedziwnym kolorze będącym zmieszaniem barwy szlachetnych szmaragdów i szafirowego oceanu, przepełnione spokojem, czynią go jakby niewzruszonym na wszelkie troski. Wydają się patrzeć nieco dalej, niemalże przezierając się przez powierzchowność i spoglądać w głąb duszy. Matowe i niedbale przycięte, szarobrunatne włosy spina w koński ogon, odsłaniając wypukłe kości policzkowe. Ma jastrzębi, niezbyt duży nos i wąskie, zaciśnięte wargi wykrzywione w przedziwnym grymasie. Podłużna, jeszcze zaogniona blizna rozciągająca się od płatka usznego aż do podbródka niemalże pokrywa się z linią wyraźnie zarysowanej szczęki. Jest dobrze zbudowanym mężczyzną, lecz niezbyt zwalistym i barczystym. Mięśnie rąk i klatki piersiowej mogą zdradzać jego umiejętności szermiercze oraz dobrą sprawność fizyczną. Pewny chód i wyprostowana sylwetka czynią go w oczach gapiów pewnym siebie. Stalowy prawy naramiennik i takież karwasze wyróżniają się na tle – dominujących w garderobie – ciemnych barw, gdzieniegdzie przybrudzonych brunatną ziemią i oprószonych szarym pyłem. Założony ma wysłużony skórzany kaftan, a pod nim niebarwioną bawełnianą koszulę, włożoną niestarannie w spodnie ze zmiękczonej skóry, spięte grubym pasem i przewiązane w wielu miejscach pomniejszymi rzemieniami. Ich przeznaczenia nie zna nawet on sam; prawdopodobnie mają pełnić rolę "estetyczną", niżeli użytkową. Buty, również skórzane, podbite twardym materiałem i zapinane mosiężnymi klamrami sięgają połowy łydki. Znaczną część ubioru zakrywa postrzępiony przy końcach niebarwiony, lniany płaszcz z kapturem krojony z półkola, sięgający kolan. U lewego boku dumnie zwisa nagi miecz jednoręczny wykonany ze stali, o całkowitej długości niespełna trzech stóp, którego głownia mierzy sześćdziesiąt pięć centymetrów. Rękojeść oprawiona w czarną skórę, ma powszechnie spotykany jelec krzyżowy i nietypową, zaostrzoną głowicę o opływowym kształcie. Do pasa, po prawej stronie, przywiązana została kaleta nieco większa od dwóch pięści rosłego mężczyzny, a do niej dwa pomniejsze mieszki. Wprawne oko zauważy ponad nią drewnianą pochwę na trzydziestocentymetrowy sztylet, przy której odznacza się jedynie jego ozdobna, okrągła głowica.
Plotki
۞ Gęba szpetna, obliźniona, a język ma ostry jak miecz i gorzkimi słowami ciska niczym strzałami.
۞ Ciągle i wszędzie węszy. Tylko w jakim celu?
۞ Panie, przepił mnie wczoraj w gospodzie. Mnie!
۞ Niezwykle uczynny! Wczoraj niemalże padłabym ofiarą kradzieży, gdyby nie jego szybka reakcja.
۞ Ptoka ma na ramieniu. O! Takiego wielkiego!
۞ Przygląda się tymi przedziwnymi ślepiami... Przeraża mnie.
Ostatnio zmieniony przez Sokolnik dnia Nie Sty 11, 2015 12:49 am, w całości zmieniany 1 raz
Puszcza Admin
Przedwieczna. 135
Temat: Re: Sébastien En'Laufare zwany Sokolnikiem Nie Sty 11, 2015 12:33 am
Umieram ja bardzo, ale... Sokolniku drogi zapraszamy do szczegółowej karty postaci wraz ze wstępną akceptacją i życzę miłej nocy c: Przykładowa reakcja: na szlaku napotkałeś trupa młodej dziewczyny, miała rozszarpaną szyję oraz częściowo wygryzioną twarz - nigdy nie widziałeś takich śladów.