IndeksIndeks  SzukajSzukaj  Latest imagesLatest images  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  

Share

Edana z domu Kun

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Go down 
AutorWiadomość
Edana

Edana

Wiek 22 lata
Liczba postów 7

Edana z domu Kun Empty
PisanieTemat: Edana z domu Kun   Edana z domu Kun I_icon_minitimeSob Sty 17, 2015 4:53 pm

Edana z domu Kun

Pochodzenie

Topiel

Profesja

Zielarka / Zaklinaczka Zwierząt

Aparycja

Pierwsze, co przykuje naszą uwagę patrząc na tę dziewczynę, to jej drobna postura. Edana na przywodzi na myśl obserwatora nimfę, lub jakiś delikatny kwiat wodny. Nic jednak bardziej mylnego, bowiem przyglądając jej się uważniej dostrzeżemy oznaki, że dziewczę nie obawia się rąk pracą ciężką skalać. Mimo to zawsze wygląda nienagannie i urodziwie, nawet jeśli czymś się nieco umorusa. Nie jest osóbką wysokiego wzrostu, ale obdarowano ją iście kobiecymi walorami, bowiem jej ciało nie uświadczyło niepotrzebnych krzywizn i niedoskonałości. Edana zawsze chodzi prosto, nie wstydząc się swego obfitego biustu, ma wąską talię i ładnie zaznaczoną linię bioder. Jej skóra jest dość jasna, zawsze wyraźnie muśnięta słońcem, gdyż dziewczyna dużo czasu spędza na zewnątrz wystawiając się na jego promienie. Jej dłonie są małe, ale bardzo zręczne. Widać, że często pracuje nimi przy roślinach. Zawsze odziana w długie sukienki, latem doprowadza ciekawskich jej figury gapiów do przypadkowych upadków lub omyłek. Edana ma bowiem bardzo długie nogi, nie widać tego jednak w normalnych okolicznościach. Co do innych walorów jej urody, które przykuwają wzrok, jej pofalowane, brązowe włosy, które w słońcu jaśnieją i mienią się odcieniami od złota po ciemny brąz są jej kolejną chlubą. Sięgają do bioder i dziewczyna potrafi niezwykle ładnie przyozdabiać je różnymi splotami dodatkowo wplatając jakieś kwiaty, czy inne ozdoby. Jednak to nie one zbierają najwięcej uwagi. Widzisz te dwa czyste źródlane jeziora, najgłębsze jakie dotąd spotkałeś, okalane ciemnymi długimi wachlarzami rzęs niczym krzewów? To lepiej oderwij wzrok, bo zaraz na coś upuścisz. Oczy Edany mają niesamowicie czystą barwę. Jej brwi są ciemne i układają się dwoma zgrabnymi łukami, gdy dziewczę unosi jedną w górę to nawet najgroźniejszy kogut mięknie i odchodzi zatrwożony. Jej nos jest drobny, prosty i nieco zadarty na końcu. Jej usta mają kolor dojrzewających malin, są pełne i mają regularny kształt. I jak tu jej nie pomylić z istotą mistyczną? Edana rozsiewa wokół siebie woń palonych ziół, wiatru i słońca. Przynajmniej tak to najlepiej opisują twoje zmysły, gdy minie cię dość blisko, byś mógł to poczuć...

Plotki

۞ "Podobno to te jej zioła sprawiają, że każde zwierze jej posłucha. No mówię ci, zjada rano kilka liści i potem wszystko do niej lgnie!" - starsza mieszkanka Topieli

۞ "Nikt nie dał rady go ujarzmić, no mówię ci, nieposłuszny czort jeden. A ona podeszła do ogiera i coś mu powiedziała, bydle spotulniało. Ciekawe, czy podziała też tak na moją starą..." - rolnik z Topieli

۞ "Myślałem, że to zjawa, gdy schylała się przy tym krzewie nieopodal Puszczy. Ale potem widziałem ją też jak rozmawiała z kimś nad wodą. Niesamowita..." - przyjezdny handlarz

۞ "Słowo daję, słyszałam dziwne trzaski dochodzące z jej domu, a gdy poszłam popatrzeć, zza okiennic wydobywał się dym dziwnego koloru. Czary jakie?" - mieszkanka Topieli

۞ "Nie boi się sama spacerować po bagnie, na pewno zna tajemne, bezpieczne ścieżki!" - chłopiec z domu Sierp

۞ "Jak byłam u niej na posiłku to słyszałam kury gdaczące spod pieca. Całe mnóstwo!" - dziewczynka z domu Kun

۞ "Widziałam jak nocą chodzi nad wodę. Czego tam szuka, nieszczęścia może?" - strażnik Topieli

۞ "W tych oczach naprawdę można utonąć, ale duszę to ma ognistą..." - młodzieniec z domu Buk

۞ "Zna zioło chyba na każdą dolegliwość!" - gospodyni domowa z Topieli

۞ "Jej jedzenie smakuje i pachnie zawsze najwspanialej, zapytana czego tam dodaje odpowiada, że żabich udek. Żartownisia." - młoda dziewczyna z Topieli

Powrót do góry Go down
Puszcza
Admin
Puszcza
Admin

Wiek Przedwieczna.
Liczba postów 135

Edana z domu Kun Empty
PisanieTemat: Re: Edana z domu Kun   Edana z domu Kun I_icon_minitimeSob Sty 17, 2015 5:10 pm

Cóż, oprócz uwag które wysłałam Ci na pw nie mam nic do wniesienia chyba. Twoja pomoc będzie nieoceniona w zbliżających się dla Topielczyków czasach i mam nadzieję, że będziesz potrafiła ich wesprzeć. Zapraszam Cię do szczegółowej karty postaci : )
   Przykładowa reakcja: Jedna z kóz uciekła ze stada i wdrapała się na dach pasterskiego domku, masz ją przekonać by zlazła na dół.

Powrót do góry Go down
https://topiel.forumpolish.com

Edana z domu Kun

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Powrót do góry 
Strona 1 z 1

Similar topics

-
» Eileen z domu Kun
» Wilkomir z domu Buk
» Vesna z domu Kun
» Żywia z domu Buk
» Wszebor z domu Sierp