Thea to niezwykle urodziwa kobieta, dla której upływ czasu był dość łaskawy (niektórzy twierdzą, że korzysta z krwawych kompresów umieszczanych na twarzy). Pomimo czterdziestu lat jej skóra wciąż pozostaje napięta i pełna młodzieńczego blasku z charakterystycznym dla jej cery odcieniem alabastru, przez który, zwłaszcza w świetle księżyca, przypominać może obojętny posąg. Jej szmaragdowe oczy skrywają tysiące sekretów, którymi nigdy się nie dzieli. Przenikliwością swojego spojrzenia jest w stanie zmiękczyć nawet najbardziej zaciętych rozmówców. Ukoronowaniem wrodzonej urody są jej długie blond włosy, które niekiedy nosi wysoko upięte na głowie spinając je bogato zdobionymi spinkami i grzebieniami. Thea lubuje się w powłóczystych strojach wykonanych z najlepszych tkanin podkreślających jej smukłą i pełną wdzięku figurę, z której zrobiła jedną ze swych najważniejszych kart przetargowych. Burdelmama nie gustuje w mocnym makijażu, który ogranicza jedynie do lekkiego odcieniu różu na ustach i policzkach. Niekiedy podkreśla delikatną kreską oczy mieszaniną węgla drzewnego i wosku pszczelego. Pomimo uwielbienia dla błyskotek i najlepszych materiałów zawsze jest w stanie wyglądać dobrze i niezbyt przesadnie. Skromność jest jej jednak obca, w końcu najlepszą ozdobą kobiety są pieniądze...
Plotki
۞ 'Ta cała, jak jej było... Podobno sprzedaje się za butelkę wina'
۞ 'Słyszałaś? Burdelmama naciera się krwią młodych dziewic, dzięki temu jest taka młoda!'
۞ 'Widziałam, jak ta bezbożnica oddawała się nagim tańcom nad brzegiem jeziora w świetle księżyca!'
۞ 'To oszustka zmuszająca młode dziewczyny do nierządu!'
۞ 'Mówi się, że uwodzi każdego mężczyznę we wsi, do której zawita jej przybytek wyciągając z nich każdą złotą monetę'
۞ 'Sekret jej wyglądu? CZARY!'
Puszcza Admin
Przedwieczna. 135
Temat: Re: Thea an'Osse Wto Sty 06, 2015 4:08 pm
Podoba mi się. Bardzo Czytam i nie mogę się oprzeć, że mamy tu Elżbietą Batory, już współczuje pracownicom Thei. Wstępną akceptację dostajesz, zapraszam do szczegółowej karty postaci i... Liczę na więcej. Sądzę, że Thea będzie chciała skorzystać z kilku tajemnic lasu które zapewnią jej wieczną młodość. Przykładowa reakcja: strata bliskiej osoby.